CROGBRGERITA

Uljara

 

Degustacija

 

Nagrade i priznanja

O nama

Uljara ´AL TORCIO´ posjeduje 1200 vlastitih stabala maslina sorti: leccino, bianchera, muraiolo, te autohtone istarske masline na površini od oko 3 ha.
Berbu vršimo isključivo ručno čime se izbjegava oštećenje ploda i samog stabla masline, a plodovi se u ulje prerađuju isti dan. Na taj način dobiveno je maslinovo ulje najviše kakvoće, sa udjelom slobodnih masnih kiselina od 0,17-0,23%, zavisno od sorte maslina.

U proteklim godinama na raznim manifestacijama i natjecajima redovito dobivamo priznanja za naš rad. Tako smo već osmu  godinu ušli u prestižni svjetski vodič maslinovih ulja «L extravergine» guida ai migliori oli di qualità accertata.
Naša ulja itrana, bianchera i autohtona istarska rosulja po ocjeni njemačke gastronomske revije "DER FEINSCHMECKER" iz Hamburga, uvrštema su među najbolja svjetska ulja, a ulje leccino dospijelo je na drugo mjesto. Drugo je mjesto postiglo i na natjecanju "Medoliva" u Arezzu-Italia.

Još ne znamo točno što bi moglo ući u našu priču, ali svakako da nam je zemlja, maslina, ulje ušlo pod kožu, da je to posao o kojem stalno pričamo, mislimo, da je to život koji živimo. Da je ulje sveta tekućina koja nas prati od rođenja do smrti, a kroz život vodi u svim trenutcima našeg življenja. Ulje je jednostavno naša, Ijudska potreba.

A Istra- naša regija...kao da se budi iz sna. Ponovno je zatalasana zelenim morem maslina. Njenim tijelom kao krvotok vijugaju Ceste maslinova ulja, ukazuju pute koji vode do uljara u čijim se hladnim i tamnim kutcima čuva zeleno zlato koje je tako lijepo opisao Marko Valerije Marcijal, rimski pisac epigrama: "Kordobo, koja si rodnija od uljevitog Venafra savršena koliko i ulje iz Istre."

 

Uljara Al Torcio, Novigrad, IstraUljara Al Torcio, Novigrad, IstraUljara Al Torcio, Novigrad, IstraUljara Al Torcio, Novigrad, Istra

Al Torcio © 2012 All right reserved. Created by ProBIz