Uljara AL TORCIO Novigrad, Strada Contessa 22a, Istra

Maslinovo ulje Al Torcio okrunjeno je prestižnim nagradama

Uljara Al Torcio je dobitnica mnogobrojnih priznanja. Izdvajaju se dvije zlatne medalje na NYIOOC, na svijetu najvećem i najprestižnijem natjecanju za maslinova ulja

Uljara Al Torcio je dobitnica mnogobrojnih međunarodnih priznanja sa svjetskih smotri za maslinova ulja. Kao predstavnici Hrvatske, 2005. godine prvi su bili uvršteni u najprestižniji svjetski vodič za ekstra djevičanska maslinova ulja L’extravergine, današnjeg naziva Flos Olei, čiji su kriteriji za uvrštenje u vodič izuzetno strogi i profesionalni. To ih čini pionirima na hrvatskom nivou pioniri u proizvodnji ekstra djevičanskog maslinovog ulja najviše kvalitete. U tom su vodiču ostali neprekidno, svake godine do danas, što dovoljno govori o kontinuitetu i konstantnosti koja je zadržana kroz sve over godine.

Flos Olei - priručnik i vodič kroz upoznavanje maslinarstva

Flos Olei nudi uvid u rezultate pomnog degustiranja velikog broja uzoraka, prezentirajući maslinarstvo iz 51 zemlje s pet kontinenata te objavljuje popis točno 500 najboljih maslinovih ulja iz cijelog svijeta. U ovaj popularni vodič, „bibliju“ ekstra djevičanskih maslinovih ulja, uvršteno je i maslinovo ulje Al Torcio, koje je za 2018. godine postiglo 94 od mogućih 100 bodova, u konkurenciji od preko 1.800 ulja iz cijeloga svijeta. Osim toga, našlo se čak 71 maslinovo ulje iz Istre. Posebno je to važno s obzirom da se u publikaciji nalaze ulja iz cijelog svijeta, a istarski maslinari našli su se u tom društvu najboljih s ukupnim udjelom od čak 14 posto.

Stručnjacima i potrošačima Flos Olei je priručnik i vodič kroz upoznavanje maslinarstva s različitih aspekata. Namijenjen je, kako ističu izdavači, ljubiteljima dobre hrane i pića, ali i stručnjacima s području maslinarstva, agronomima, maslinarima, tehnolozima, kao i ugostiteljima te je i samo uvrštenje nekog proizvođača u taj vodič velika nagrada i priznanje, budući da su sva uvrštena ulja odlična ili vrhunska, i to u svjetskoj konkurenciji. Istra je najbolja svjetska maslinarska regija! I to šestu godinu zaredom!

Uspjeh istarskih maslinara nije slučajan. Uz povoljne agroklimatske uvjete tu je i poseban sastav zemlje i niske temperature koje omogućuju maslinama skraćenu vegetaciju, dok akumulacija ulja u plodu masline započinje kasnije nego u južnijim područjima gdje temperature degradiraju njegovu kvalitetu. Sjajan je to rezultat za Istru i istarske maslinare.

Der Feinschmecker

Od 2012. godine ulja itrana, bianchera i autohtona istarska rosulja po ocjeni njemačke gastronomske revije Der Feinschmecker iz Hamburga uvrštena su među najbolja svjetska ulja, a ulje leccino dospijelo je na drugo mjesto.

2012. godine na međunarodnom sajmu mediteranskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja, Concorso Medoliva 2012 u Arezzu, Al Torcio je, kao jedini proizvođač iz Hrvatske, bio drugoplasirani finalist, iza Španjolskog proizvođača Oleum Artis.

Michelin Star

Od prošle je godine Al Torcio uvršen u katalog najboljih restorana Michelin Star Restaurants Europe. Ulja uljare Al Torcio dobila su niz priznanja, zlatnih plaketa i medalja na različitim međunarodnim evropskim natjecanjima i sajmovima (Hamburg, Madrid, London, Pariz, Rim...).

AL TORCIO:
SVJETSKI VRH MEĐU PROIZVOĐAČIMA EKSTRA DJEVIČANSKIH MASLINOVIH ULJA

New York International Olive Oil Compertition

Najveći uspjeh: dvije zlatne medalje na NYIOOC (New York International Olive Oil Compertition), na svijetu najvećem i najprestižnijem natjecanju za ekstra djevičanska maslinova ulja!

Kao najveći uspjeh i dostignuće na tom polju važno je istaknuti da je 2019. godine prilikom učestvovanja na NYIOOC (New York International Olive Oil Compertition), na svijetu najvećem i najprestižnijem natjecanju za ekstra djevičanska maslinova ulja, uljara Al Torcio dobila dvije zlatne (Frantoio i Itrana) te jednu srebrnu (Rosulja) medalju, što je svrstava u sam svjetski vrh među proizvođačima ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

Kvaliteta proizvoda uljare Al Torcio prepoznata je, kako u Hrvatskoj, tako i u regiji te na inozemnom tržištu.

— Naša uljara jamči ulja najviše kvalitete s oko 30 posto više polifenola, najviše randmane po jedinici težine, te smanjenu potrošnju vode i električne energije, a ujedno rješava problem zbrinjavanja otpadnih sirovina, koje danas predstavljaju korisni energent - zaključio je Karmino Beletić.

Zlatna medalja za ekstra djevičansko maslinovo ulje ITRANA

Osvojeno zlato na NYIOOC (New York International Olive Oil Compertition), na svijetu najvećem i najprestižnijem natjecanju za ekstra djevičanska maslinova ulja.

Zlatna medalja za ekstra djevičansko maslinovo ulje FRANTOIO

Osvojeno zlato na NYIOOC (New York International Olive Oil Compertition), na svijetu najvećem i najprestižnijem natjecanju za ekstra djevičanska maslinova ulja

Flos Olei - priručnik i vodič kroz upoznavanje maslinarstva

Još od 2005. godine maslinova ulja uljare Al torcio neprekidno su svake godine uvršteni u „bibliju“ ekstra djevičanskih maslinovih ulja - najprestižniji svjetski vodič Flos Olei.

ZLATNA MEDALJA NA LONDON 100C

Nagrada na prestižnom London International Olive Oil Competition. Hamburg, Madrid, Barcelona, London, Pariz, Arezzo, Rim... Sve su to gradovi iz kojih su stizala brojna priznanja uljari Al Torcio...